Bütün yağlar kötü müdür? Bitkilerdeki protein eksik midir? İşte doğru bilinen 10 besin yanlışı!

Yayın tarihi: 27 Mart 2024 Çarşamba 11:27 am - Güncelleme: 9 Nisan 2024 Salı 4:57 pm

Efsane No. 9: (Soya bazlı gıdalar yemek meme kanseri riskini artırabilir.) Harvard TH Chan Halk Sağlığı Okulu'nda profesör ve beslenme bölümü başkanı Dr. Frank B. Hu, hayvan çalışmalarında, yüksek dozda bitki östrojenleri olan soyadaki izoflavonun göğüs tümör hücresi büyümesini uyardığını belirtti. Ancak bu ilişkinin insan çalışmalarında henüz kanıtlanmadığını söyledi. Şu ana kadar bilimsel veriler, soya tüketimi ile meme kanseri riski arasında bir bağlantı olduğuna dair kanıt sunmamaktadır. Aksine, tofu, tempeh, edamame, miso ve soya sütü gibi soya bazlı yiyecek ve içeceklerin tüketilmesinin, meme kanseri riskine ve hayatta kalmaya karşı koruyucu bir etkiye sahip olabileceğini belirtti. Dr. Hu, "Soya gıdaları aynı zamanda yüksek kaliteli protein, lif, vitaminler ve mineraller gibi kalp hastalığı riskinin azalmasıyla ilişkili faydalı besinler açısından da güçlü bir kaynaktır" dedi. Araştırma, soya gıdalarının diyetinize dahil edilmesinin önemli olduğunu göstermektedir.
  • Paylaş: